فارس: نمایندگان مجلس نحوه پذیرش دانشجو در کنکور سراسری سالجاری را تبعیض آشکار دانسته و از عدم اطلاعرسانی درست و کافی سازمان سنجش به داوطلبان در مورد نحوه انتخاب رشته و محدود کردن گزینش داوطلبین به استانها انتقاد کردند.
نمایندگان ملت امروز در جلسهای غیرعلنی موضوع اعتراض کنکوریها به نحوه گزینش دانشجو در دانشگاهها در کنکور سالجاری را بررسی کردند. در این جلسه که بیش از یکساعت به طول انجامید ابتدا عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات گزارشی در این زمینه به نمایندگان ارائه کرد و سپس 8 نفر از نمایندگان دغدغهها و نگرانیهای خود در این خصوص را بیان کردند و در نهایت وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش و رئیس مجلس توضیحاتی را ارائه دادند.
سید عماد حسینی نماینده قروه در مجلس اولین نمایندهای بود که در این خصوص به ارائه دیدگاه خود پرداخت و اظهار داشت: اعتراض داوطلبین کنکور نسبت به انتخاب رشته و نتایج آزمون کنکور سالجاری به مسئله روز تبدیل شده که باید به دقت بررسی شود. ...
وی گفت: سوال اصلی ما این است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد نحوه پذیرش دانشجو بر چه اساسی بود که بیش از نیمی از داوطلبین شهرستانی را از تحصیل در دانشگاههای معتبر محروم میکند.
حسینی اظهار داشت: آیا شما دانشگاه صنعتی شریف را با یک دانشگاه تازه تاسیس در یک شهرستان یکی میدانید؟ این یک تبعیض آشکار بین داوطلبین کلان شهرها و داوطلبین بومی است و پاسخ این تبعیض را چه کسی خواهد داد.
وی با انتقاد از عدم اطلاعرسانی درست در این خصوص گفت: امسال روال پذیرش دانشجو به یک بار عوض میشود درحالی که موضوع به این مهمی، اطلاع رسانی نمیشود. آیا شایسته نبود که این مهم اطلاع رسانی میشد تا این مشکل برای ما بوجود نیاید؟
وی افزود: ما از کمیسیون آموزش و تحقیقات انتظار داشتیم این موضوع را با ظرافت بیشتری بررسی کند.
در ادامه حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان گفت: تصمیمات به این مهمی که آثار و عواقب اجتماعی وسیعی دارد باید اطلاع رسانی دقیق شود و صرف اینکه در دفترچه نوشته شود کافی نیست.
وی با بیان اینکه مصوبه شورای انقلاب فرهنگی باید با دورنگری بیشتری بررسی و تصویب شود، اظهار داشت: دانشگاه صنعتی شریف یک دانشگاه ملی است و نباید به سهمیهبندی بومی و استانی و منطقهای محدود شود به گونهای که رتبه 22 و رتبههای اینچنینی نتوانند در این دانشگاه قبول شوند.
ضمن اینکه در رتبههای زیر 2 هزار، شهرستانیها و هزار به پائین تهرانی ها ضرر کردند.
اسدالله عباسپور نماینده رودسر نیز اظهار داشت: سال 69 شورای انقلاب فرهنگی دستورالعملی را به وزارت علوم میدهد و سال 87 دانشجویان متوجه میشوند که چه کلاه گشادی به سرشان رفته است.
وی افزود: شما چه حقی دارید که دانشجویان شهرستانی با استعداد را از تحصیل در دانشگاههای معتبر محروم کنید. عباسپور تصریح کرد: در اینکه سازمان سنجش طبق ضوابط عمل کرده است شکی نیست، ولی خیلیها از این ضوابط آگاه نبودند.
وی گفت: آیا شما توزیع عادلانه اساتید داشتهاید؟ آیا عدالت آموزشی دارید؟ آیا دانشگاه سیستان و بلوچستان را با دانشگاه شریف یکی میدانید.
نماینده رودسر در پایان پیشنهاد کرد تا نمایندگان طرحی را تهیه کنند که این تبعض آموزشی از بین برود.
حمیدرضا حاجی بابایی نماینده همدان نیز طی سخنانی گفت: صرفنظر از همه ظواهر و حواشی باید به این مسئله توجه کرد که دانشجویی که رتبه خوبی دارد، دوست دارد در دانشگاهی که دلش میخواهد درس بخواند.
وی افزود: چرا یک دانشجویی با رتبه 40 نتواند به دانشگاه شریف راه باید ولی یک نفر با رتبه 70 وارد این دانشگاه بشود پس جایگاه علم کجا میرود؟
نماینده همدان تصریح کرد: آنچه که مهم است این است که این کار قطعا عادلانه نیست.
در ادامه بهروز جعفری نماینده سمیرم اظهار داشت: در کنکور امسال خلاف قانون اساسی عمل شده زیرا کسی را نمیتوان از آموزش محروم کرد.
وی گفت: ما نسبت به نحوه گزینش داوطلبین کنکور به حد اعتراض داریم و توضیحات پورعباس را در این خصوص قانعکننده نمی دانیم.
جعفری تصریح کرد: با این کار اعتماد مردم به سازمان سنجش دچار خدشه شده است.
فاطمه رهبر نماینده تهران خطاب به پورعباس اظهار داشت: شما میگوئید که این قانون 19 سال است که اجراء میشود، پس چگونه است که امسال مشکل ایجاد کرده و مسئلهساز شده است.
نماینده تهران همچنین به اطلاعرسانی نادرست و ناکافی در این خصوص تاکید کرد.
وی گفت: الان کار تمام شده و حقوق مردم ضایع و شیوه زندگی مردم تغییر پیدا کرده است لذا پیشنهاد می کنم که بصورت تصادفی، لیست 10 هزار نفر یکی از رشتهها را که بیشترین اعتراض را دارد به ما بدهید تا بررسی کنیم که افراد متناسب با رشتههای خود در کجا قبول شدهاند و چرا یک نفر با رتبه 86 قبول نشده است.
وی خطاب به پورعباس اظهار داشت: مدیریت قوی در این برهه از زمان ایجاب نمیکرد که شما سفر عمره تشریف ببرند. مصطفی کواکبیان نماینده سمنان نیز گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایراد داشته که خود این نشان میدهد کار موازی با مرکز تقنینی کشور صورت میگیرد.
وی تاکید کرد که ما باید به فکر چارهاندیشی باشیم و وزیر علوم هم در جلسه دیروز کمیسیون قول دادند که کارنامه دوم را تا روز جمعه برای داوطلبان ارسال کنند. امیدواریم تدارک لازم بعد از کارنامه دوم بگونهای بعمل آید که مشکلات و اعتراضات کم شود.
محمدرضا خباز نماینده کاشمر نیز گفت: شما که میگوئید قانون را درست اجرا کردیم بگوئید که اگر قانون درست اجراء شده پس چرا اینهمه اعتراض وجود دارد و دلیل این همه آشفتگی چیست؟
وی اظهار داشت: من معقتدم که یک تبعیض آشکار صورت گرفته است بطوریکه ما رتبههای زیر 10 و 100 داریم که در رشته خود قبول نشدهاند. پس معلوم میشود یک جای کار عیب داشته و آن اینکه اطلاعرسانی نشده است.
خباز تصریح کرد: با این کار تعدادی از نخبگان از دست میروند و مجلس نمیتواند شاهد این نخبه کشی باشد مجلس و وزارت علوم باید فکری کنند.
وی گفت: ما باید رتبههای پائین را روی سر قرار دهیم نه اینکه با تدبیرهای مشکل دار برای آنها گرفتاری ایجاد کنیم ./ آموزش نیوز